Een groep maken en leden uitnodigen

Mac
Je kunt een WhatsApp-groep maken met maximaal 1024 leden.
Een groep aanmaken
  1. Tik op Nieuwe chat > Nieuwe groep.
    • Als er een bestaande chat in het tabblad Chats staat, tik dan op Nieuwe groep.
  2. Zoek naar of selecteer een contact om aan de groep toe te voegen. Tik vervolgens op Volgende.
    • Als je contact geen WhatsApp-account heeft, kun je ervoor kiezen om diegene een uitnodigingslink te sturen via sms.
  3. Je kunt een groepsnaam invoeren. Dit is de naam van de groep die alle leden zien.
    • De naam mag maximaal uit 100 tekens bestaan.
    • Je kunt een groepsafbeelding toevoegen door op de
      camera tab
      te tikken. Kies uit Maak foto, Kies foto, Emoji en stickers of Zoek op het web om een afbeelding toe te voegen. Nadat je een afbeelding hebt ingesteld, verschijnt deze naast de groep in het tabblad Chats.
  4. Je kunt het volgende doen:
    • Berichten met vervaldatum aanzetten.
    • Op Groepstoestemmingen tikken om de instellingen van de groep te wijzigen.
  5. Tik op Maak als je klaar bent.
Opmerking: Als er geen groepsnaam is toegevoegd, wordt de naam een lijst van gebruikers in de groep.
Mensen uitnodigen voor een groep met een link of QR-code
Als groepsbeheerder kun je mensen uitnodigen voor een groep door een link of QR-code met ze te delen.
  1. Open de WhatsApp-groepschat en tik op de groepsnaam.
  2. Tik op Nodig uit voor groep via link.
  3. Kies uit: Stuur link via WhatsApp, Kopieer link, Deel link via een andere app, of QR-code.
De beheerder kan op elk moment de vorige link ongeldig maken en een nieuwe uitnodigingslink maken. Om de link opnieuw in te stellen, tik je op Stel link opnieuw in > Stel link opnieuw in.
Opmerking: Elke WhatsApp-gebruiker met wie je een uitnodigingslink deelt, kan lid worden van de groep. Gebruik deze functie alleen bij mensen die je vertrouwt. Iedereen die de link heeft ontvangen, kan lid worden van de groep zonder dat de groepsbeheerder hier extra toestemming voor moet geven.