Kan geen verbinding maken met WhatsApp

Als je geen berichten via WhatsApp kunt sturen of ontvangen, heb je mogelijk geen internetverbinding. Je kunt de internetverbinding van je apparaat als volgt controleren:
  • Kijk of je een klok-symbool naast je berichten ziet in plaats van een vinkje. Zo ja, dan zijn je berichten niet afgeleverd.
  • Controleer het netwerksignaal op je apparaat en kijk of het knippert of leeg is.
Problemen oplossen
De meeste verbindingsproblemen kunnen met een of meer van de volgende stappen worden opgelost:
Apparaatinstellingen
  • Start je apparaat opnieuw op door het uit en weer aan te zetten.
  • Werk WhatsApp bij naar de nieuwste versie in de Apple App Store.
  • Open de Instellingen
    van je iPhone en schakel Vliegtuigmodus in en uit.
  • Open de Instellingen
    van je iPhone > tik op Mobiel netwerk en schakel Mobiele data in.
  • Open de Instellingen
    van je iPhone > tik op Wifi en schakel Wifi uit en in.
  • Herstel het besturingssysteem van je iPhone of werk het bij met de nieuwste versie voor je apparaat.
Wifi-instellingen
  • Probeer te verbinden met andere wifihotspots.
  • Zorg ervoor dat de wifi ingeschakeld blijft in de slaapfocus.
  • Start je wifirouter opnieuw op.
  • Neem contact op met je mobiele provider en zorg dat de APN-instellingen correct zijn geconfigureerd.
  • Open de Instellingen
    van je iPhone > tik op Algemeen > Zet over of stel iPhone opnieuw in > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Voer je toegangscode in. Selecteer Herstel netwerkinstellingen. (Hierdoor worden alle opgeslagen wifiwachtwoorden verwijderd.)
  • Als het niet lukt om te verbinden met WhatsApp terwijl je gebruikmaakt van een wifinetwerk dat je normaal gesproken niet gebruikt, neem dan contact op met de netwerkbeheerder.
  • Zorg dat je geen verbinding maakt met een beheerd wifinetwerk, zoals op kantoor of de universiteitscampus. Je netwerk is misschien zodanig geconfigureerd dat het verbindingen blokkeert of beperkt.
Andere instellingen
  • Als je gebruikmaakt van een simlockvrije iPhone of een prepaid simkaart, moet je mogelijk de APN-instellingen voor je simkaart bijstellen. Neem contact op met je mobiele provider voor meer informatie en instructies.
  • WhatsApp is niet ontwikkeld voor gebruik met proxy's of VPN-diensten. Deze configuraties ondersteunen we niet.
  • Schakel roaming uit.