Je telefoonnummer wijzigen

Met de functie Nummer wijzigen kun je het telefoonnummer wijzigen dat is gekoppeld aan je WhatsApp-account, op dezelfde telefoon of op een nieuwe telefoon. Voordat je je nummer wijzigt:
  • Zorg dat je nieuwe telefoonnummer sms-berichten of oproepen kan ontvangen en een actieve dataverbinding heeft.
  • Zorg dat je oude telefoonnummer momenteel geregistreerd is in WhatsApp op je telefoon. Om je geregistreerde telefoonnummer te vinden, ga je naar de Instellingen van WhatsApp en tik je op je profielfoto.
  • Zorg dat je een ondersteund telefoonnummer gebruikt. Niet-ondersteunde telefoonnummers kunnen niet geregistreerd worden op WhatsApp, zoals:
  • VoIP
  • Vaste telefoonnummers (Let op: Vaste telefoonnummers worden alleen geaccepteerd op de WhatsApp Business-app)
  • Gratis telefoonnummers
  • Betaalde premium telefoonnummers
  • UAN ('Universal access numbers' of universele telefoonnummers)
  • Persoonlijke telefoonnummers
Je telefoonnummer wijzigen op dezelfde telefoon
Plaats de simkaart met het nieuwe telefoonnummer in je telefoon. Volg daarna de onderstaande stappen.
  1. Open WhatsApp-Instellingen.
  2. Tik op Account > Wijzig nummer > Volgende.
  3. Voer in het eerste veld je oude telefoonnummer in en je nieuwe telefoonnummer in het tweede veld, beide in volledige internationale notatie.
  4. Tik op Volgende.
    • Als je Informeer contacten inschakelt, kun je kiezen om een melding te sturen naar Alle contacten, Contacten met wie ik chats heb of Aangepast... Als je Aangepast... selecteert, zoek of selecteer je de contacten die je wilt informeren, en tik op Gereed.
    • Je groepschats worden automatisch op de hoogte gesteld als je je telefoonnummer wijzigt, ongeacht of je Informeer contacten inschakelt.
  5. Tik op Gereed.
  6. Je wordt gevraagd om je nieuwe telefoonnummer te registreren. Meer informatie in dit artikel.
Je telefoonnummer wijzigen op een nieuwe telefoon
Om je chatgeschiedenis over te zetten, dien je eerst met je oude telefoon een reservekopie te maken in iCloud of op een computer. Lees in dit artikel hoe je dit doet. Als je geen reservekopie maakt in iCloud of op een computer, bezoek de Apple Support-website voor meer informatie over het herstellen van je reservekopie.
Nadat je je telefoonnummer hebt gewijzigd op je oude telefoon, volg je de onderstaande stappen om je nieuwe telefoon te gebruiken:
  1. Installeer WhatsApp.
  2. Registreer je nieuwe telefoonnummer opnieuw.
  3. Herstel je reservekopie.