Een WhatsApp Business-account toevoegen aan een Instagram-profiel

Bij het gebruik van de WhatsApp Business-app kun je je Instagram-account koppelen aan je WhatsApp Business-account.
Business-tip: Door je professionele Instagram-account te koppelen aan je account in de WhatsApp Business-app, schakel je de knop Klikken naar WhatsApp in op je Instagram-profiel. Met de knop Klikken naar WhatsApp kunnen klanten je bedrijf eenvoudiger benaderen en vergroot je de klantbetrokkenheid.
Om deze accounts te kunnen koppelen, heb je het volgende nodig:
  • Een professioneel account voor je bedrijf op Instagram.
  • Een account bij de WhatsApp Business-app.
  • De nieuwste versies van de mobiele apps.
Je Instagram-account koppelen aan de WhatsApp Business-app
Je kunt je Instagram-account koppelen aan je WhatsApp Business-account via de WhatsApp Business-app.
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Op Android, tik op Meer opties. Op iPhone, tik op Instellingen.
  3. Tik op Bedrijfstools > Facebook en Instagram.
  4. Tik op Instagram > Doorgaan. Hiermee open je de inlogpagina van Instagram.
  5. Voer je inloggegevens voor je Instagram-account in. Tik op Aanmelden. Je kunt ook tikken op Doorgaan met Facebook om in te loggen met je Facebook-account.
  6. Als je al een professioneel account op Instagram hebt, ga je door met de volgende stap. Als je nog geen professioneel account hebt, moet je je accounttype bijwerken.
    1. Tik op Volgende.
    2. Selecteer Bedrijf of Maker. Tik dan op Volgende > Volgende > Volgende.
  7. Bevestig je accountgegevens. Tik op Toevoegen > Terug naar WhatsApp.
Als je bent teruggekeerd naar de WhatsApp Business-app, is je gekoppelde professionele Instagram-account zichtbaar bovenaan het scherm Facebook en Instagram.
Je gekoppelde Instagram-account verwijderen uit de WhatsApp Business-app
Als je je accounts niet meer wilt koppelen, kun je je Instagram- en WhatsApp-accounts loskoppelen vanuit de WhatsApp Business-app.
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Op Android, tik op Meer opties. Op iPhone, tik op Instellingen.
  3. Tik op Bedrijfstools > Facebook en Instagram.
  4. Tik op je gekoppelde Instagram-account > WhatsApp verwijderen > VERWIJDEREN.
Als je je account hebt verwijderd, zie je dit niet meer staan in het scherm Facebook en Instagram.
Opmerking:
  • Niet alle bedrijfscategorieën op Instagram worden ondersteund door de WhatsApp Business-app. Als je een foutmelding krijgt waarin staat: "Uw bedrijfscategorie op Instagram wordt niet ondersteund door WhatsApp", moet je je bedrijfscategorie op Instagram wijzigen om te voldoen aan het Handelsbeleid van WhatsApp om je accounts te koppelen.
  • Om je accounts te kunnen koppelen deelt WhatsApp de volgende gegevens met Facebook:
    • Je bedrijfscategorie op WhatsApp wordt gebruikt om je professionele bedrijfscategorie op Instagram in te stellen als je geen professioneel account hebt op Instagram. Als je al een professioneel account hebt op Instagram, wordt je bedrijfscategorie van WhatsApp niet gedeeld.
    • Het telefoonnummer van je WhatsApp Business-account wordt gebruikt zodat klanten vanaf je Instagram-profiel berichten naar je kunnen verzenden via WhatsApp.