Het scannen van een WhatsApp-QR-code van een bedrijf

iPhone
Je kunt makkelijk contact leggen met een bedrijf op WhatsApp door hun WhatsApp-QR-code te scannen. De WhatsApp-camera scant alleen officiële WhatsApp-QR-codes.
Een QR-code van een bedrijf scannen
Rechtstreeks scannen
  1. Open WhatsApp > Instellingen.
  2. Tik op het QR-symbool dat wordt weergegeven naast je naam.
  3. Tik op Scan > OK.
  4. Houd je apparaat boven de QR-code om te scannen.
  5. Tik op Ga door naar chat.
Je kunt ook vanuit de WhatsApp-camera scannen:
  1. Open WhatsApp > tik op Camera.
  2. Houd je apparaat boven de QR-code om te scannen.
Op iPhone 6s en nieuwer kun je op het WhatsApp-symbool op je startscherm tikken en vasthouden om het snelmenu te bekijken. Tik dan op Camera om de WhatsApp-camera te openen.
Scannen vanuit Foto's
  1. Open WhatsApp > Instellingen.
  2. Tik op het QR-symbool dat wordt weergegeven naast je naam.
  3. Tik op Scan, tik daarna op het Foto-symbool onderaan het scherm.
  4. Selecteer de afbeelding met de WhatsApp-QR-code om te scannen.
Scannen vanuit de WhatsApp-camera
  1. Open WhatsApp > tik op Camera.
  2. Tik op het Foto-symbool onderaan het scherm.
  3. Selecteer de afbeelding met de WhatsApp-QR-code om te scannen.