Informatie over eenmalige weergave

Voor extra privacy kun je nu foto's en video's verzenden die uit je WhatsApp-chat verdwijnen nadat de ontvanger ze eenmalig heeft geopend. Om eenmalige weergave te kunnen gebruiken, moet je WhatsApp bijwerken naar de nieuwste versie voor je apparaat.
  • Media wordt niet opgeslagen in de Foto's of Galerij van de ontvanger.
  • Zodra je een foto of video voor eenmalige weergave hebt verzonden, kun je deze niet opnieuw bekijken.
  • Je kunt foto's of video's voor eenmalige weergave die je hebt verzonden of ontvangen niet doorsturen, opslaan, met ster markeren of delen.
  • Je kunt alleen zien of een ontvanger een foto of video voor eenmalige weergave heeft geopend als diegene de functie Leesbewijzen heeft ingeschakeld.
  • Als je de foto of video niet binnen 14 dagen na het verzenden opent, vervalt de media in de chat.
  • Elke keer dat je een foto of video voor eenmalige weergave wilt verzenden, moet je deze optie selecteren.
  • Media voor eenmalige weergave kan worden hersteld vanuit een back-up als het bericht ten tijde van de back-up nog niet is geopend. Als de foto of video al is geopend, wordt de media niet inbegrepen in de back-up en kan ook niet worden hersteld.
Belangrijk:
  • Stuur alleen foto's en video's voor eenmalige weergave aan personen die je vertrouwt. Iemand kan bijvoorbeeld het volgende doen:
    • Een screenshot of schermopname maken van de media voordat deze verdwijnt. Je ontvangt geen melding als iemand een screenshot of schermopname maakt.
    • Een foto nemen van de media met een camera of een ander apparaat voordat het bericht verdwijnt.
  • Versleutelde media kan tot enkele weken nadat je deze hebt verzonden, worden bewaard op de servers van WhatsApp.
  • Als een ontvanger media voor eenmalige weergave rapporteert, wordt de media aan WhatsApp beschikbaar gesteld. Je kunt in dit artikel meer informatie vinden over het rapporteren van berichten in WhatsApp.
Relevante bronnen:
Media voor eenmalige weergave verzenden en openen: Android | iPhone | KaiOS | Web en Desktop