Informatie over de functie Berichten met vervaldatum

Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy.
Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen. De meest recente selectie geldt voor nieuwe berichten in de chat. Je kunt Berichten met vervaldatum inschakelen voor al je chats, of specifieke chats selecteren. Deze instelling heeft geen invloed op berichten die je eerder hebt verzonden of ontvangen in de chat. In een individuele chat kan elk van de gebruikers Berichten met vervaldatum in- of uitschakelen. In een groepschat kunnen alle deelnemers Berichten met vervaldatum in- of uitschakelen. De groepsbeheerder kan de groepsinstellingen echter zo wijzigen dat alleen beheerders de functie Berichten met vervaldatum kunnen in- of uitschakelen.
  • Als een gebruiker WhatsApp niet opent in deze periode van 24 uur, 7 dagen of 90 dagen, verdwijnt het bericht uit de chat. De voorvertoning van het bericht kan echter nog steeds in meldingen weergegeven worden totdat WhatsApp wordt geopend.
  • Als je een bericht beantwoordt, wordt het oorspronkelijke bericht geciteerd. Als je een bericht met vervaldatum beantwoordt, kan de geciteerde tekst langer dan de gekozen duur in de chat blijven.
  • Als een bericht met vervaldatum wordt doorgestuurd naar een chat waarin Berichten met vervaldatum is uitgeschakeld, zal het bericht niet verdwijnen in de doorgestuurde chat.
  • Als een gebruiker een back-up maakt voordat het bericht verdwijnt, wordt het bericht met vervaldatum toegevoegd aan de back-up. Berichten met vervaldatum worden verwijderd wanneer een gebruiker de back-up gebruikt om te herstellen.
Let op: Gebruik Berichten met vervaldatum alleen met personen die je vertrouwt. Iemand kan bijvoorbeeld het volgende doen:
  • Een bericht met vervaldatum doorsturen of een schermafbeelding maken en het bewaren voordat het bericht verdwijnt.
  • De inhoud van een bericht met vervaldatum kopiëren of bewaren voordat het bericht verdwijnt.
  • Een foto nemen van een bericht met vervaldatum met een camera of een ander apparaat voordat het bericht verdwijnt.
Berichten met vervaldatum voor jouw account
Je kunt berichten met vervaldatum standaard inschakelen voor alle nieuwe individuele chats.
  • iPhone en Android: Ga naar de instellingen van WhatsApp > tik op Account > Privacy > Standaardtimer voor berichten en selecteer een duur.
Media in Berichten met vervaldatum
De media die je downloadt in WhatsApp wordt standaard gedownload naar je foto's. Als Berichten met vervaldatum is ingeschakeld, verdwijnt de media die in de chat is verzonden, maar blijft bewaard op de telefoon als automatisch downloaden is ingeschakeld. Je kunt automatisch downloaden uitschakelen in WhatsApp Instellingen > Opslag en data.