Kan geen verbinding maken met WhatsApp

Als je geen berichten via WhatsApp kunt verzenden of ontvangen, heb je mogelijk geen internetverbinding. Je kunt de internetverbinding van je apparaat als volgt controleren:
  • Kijk of je een klok-symbool naast je berichten ziet in plaats van een vinkje. Zo ja, dan zijn je berichten niet afgeleverd.
  • Controleer het netwerksignaal op je apparaat en kijk of het knippert of leeg is.
Problemen oplossen
De meeste verbindingsproblemen kunnen met een of meer van de volgende stappen worden opgelost:
Apparaatinstellingen
  • Start je apparaat opnieuw op door het uit en weer aan te zetten.
  • Open Instellingen op je apparaat > tik op Netwerk en internet > schakel Vliegtuigmodus in en uit.
  • Open Instellingen op je apparaat > tik op Netwerk en internet > Internet. Tik naast je provider op het Instellingen-symbool. Schakel Mobiele data in.
  • Open Instellingen op je apparaat > tik op Apps > WhatsApp > Mobiele data en wifi > schakel Achtergrondgegevens in.
  • Update WhatsApp to the latest version available on the Google Play Store.
  • Upgrade het Android-besturingssysteem met de nieuwste versie voor je apparaat.
Wifi-instellingen
  • Open de Instellingen op je apparaat > tik op Netwerk en internet > Internet > schakel Wifi uit en in.
  • Probeer te verbinden met andere wifihotspots.
  • Zorg ervoor dat de wifi ingeschakeld blijft in de slaapstand.
  • Start je wifirouter opnieuw op.
  • Neem contact op met je mobiele aanbieder en zorg dat de APN-instellingen correct zijn geconfigureerd.
  • Als het niet lukt om te verbinden met WhatsApp terwijl je gebruikmaakt van een wifinetwerk waar je normaal geen gebruik van maakt, neem dan contact op met de netwerkbeheerder.
  • Zorg dat je geen verbinding maakt met een beheerd wifinetwerk, zoals op kantoor of de universiteitscampus. Je netwerk is misschien zodanig geconfigureerd dat het verbindingen blokkeert of beperkt.
Andere instellingen
  • WhatsApp is niet ontwikkeld voor gebruik met proxy's of VPN-diensten. Deze configuraties ondersteunen we niet.
  • Schakel roaming uit.