Een groep aanmaken en deelnemers uitnodigen

Je kunt een WhatsApp-groep maken met maximaal 256 deelnemers.
Een groep maken
  1. Klik op Menu (
    of
    ) boven je chatlijsten in WhatsApp.
    • Of klik op het symbool voor Nieuwe chat.
  2. Klik op Nieuwe groep.
  3. Zoek naar of selecteer een contact om aan de groep toe te voegen. Klik op de groene pijl.
  4. Voer een groepsonderwerp in. Dit is de naam van de groep die alle deelnemers zien.
    • Het onderwerp mag maximaal 25 tekens bedragen.
    • Je kunt een emoji toevoegen aan je onderwerp door op het emoji-symbool te klikken.
    • Je kunt een groepsafbeelding toevoegen door op AFBEELDING TOEVOEGEN
      te klikken. Je kunt kiezen uit Foto nemen, Foto uploaden of Zoeken op het web om een afbeelding toe te voegen. Nadat je een afbeelding hebt toegevoegd, verschijnt deze naast de groep in de chatlijst.
      • Let op: Zoeken op het web is momenteel niet beschikbaar voor WhatsApp Web.
  5. Klik op het groene vinkje als je klaar bent.
Deelnemers uitnodigen voor groepen via een link
Als groepsbeheerder kun je mensen uitnodigen voor een groep door een link met ze te delen. De beheerder kan de link opnieuw instellen om de vorige uitnodigingslink ongeldig te maken en een nieuwe link te maken.
  1. Open de WhatsApp-groepschat en klik op het groepsonderwerp.
    • Of klik op Menu (
      of
      ) in de bovenhoek > Groepsinformatie.
  2. Klik op Uitnodigen voor groep via link.
  3. Kies Link verzenden via WhatsApp of Link kopiëren.
    • Als je de link via WhatsApp verzendt, zoek of selecteer je contacten via WhatsApp en klik op Verzenden.
    • Om de link opnieuw in te stellen, klik je op Link opnieuw instellen > LINK OPNIEUW INSTELLEN.
Let op:
  • Elke WhatsApp-gebruiker met deze uitnodigingslink kan deelnemen aan de groep. Gebruik deze functie dus alleen met vertrouwde personen. Iemand kan de link ook doorsturen naar anderen. In dit geval kunnen deze andere personen ook deelnemen aan de groep en wordt de groepsbeheerder niet gevraagd om hun deelname goed te keuren.
  • In de komende maanden vergroten we langzaam de groepsgroottes en kan er een vertraging ontstaan bij het gebruiken van deze functie.