Datakosten voor roaming

WhatsApp maakt gebruik van dezelfde internetverbinding als de webbrowser en e-mailfunctie van je telefoon. Gebruik je WhatsApp bij roaming van je telefoon, dan moet je mogelijk datakosten betalen. Neem contact op met je mobiele provider voor meer informatie over roaming in het buitenland.
Als je geen internationaal data-abonnement hebt, raden we aan het volgende uit te schakelen:
  • Mobiele data en dataroaming om roamingkosten te vermijden. Ga naar de ondersteuningswebsite van je mobiele provider voor instructies.
  • Automatisch downloaden van media via je mobiele verbinding en roaming om extra datakosten te vermijden.
Relevante bronnen:
Automatisch downloaden instellen op: Android | iPhone