WhatsApp-gegevens bewaren in de iCloud Keychain

Wanneer je een telefoonnummer registreert op WhatsApp Messenger of de WhatsApp Business App, ontvang je een 6-cijferige sms-code om het nummer te verifiëren. Je kunt de iCloud Keychain inschakelen om je gegevens te bewaren zodat je moeiteloos je nummer op een nieuw apparaat kunt registeren zonder het verificatieproces opnieuw uit te voeren.
Belangrijk: Sms-verificatie is vereist om een nieuw telefoonnummer te registeren, ook als je de iCloud Keychain hebt ingeschakeld.
Alle informatie die in je iCloud Keychain wordt bewaard, is end-to-end versleuteld. Zowel Apple als WhatsApp hebben geen toegang tot deze informatie.
Neem contact op met de Apple-ondersteuning voor meer informatie over de iCloud Keychain en hoe je deze inschakelt.
Bronnen
Voor meer informatie over het verifiëren van je telefoonnummer op een iPhone, lees dit artikel.