Foto's en video's bewerken

WhatsApp maakt het mogelijk om je foto's en video's te personaliseren door stickers, emoji, tekst, zelfgemaakte tekeningen en filters toe te voegen.
Let op: Deze functies zijn alleen beschikbaar op iOS 12 en nieuwer.
Foto's en video's bewerken
  1. Tik op Voeg media bij
    naast het tekstveld.
  2. Maak een nieuwe foto of video, of kies een bestaande foto of video uit je Foto- en videobibliotheek.
  3. Bewerk je foto of video.
Emoji of stickers toevoegen
  1. Tik op Emoji
    > Stickers of Emoji
  2. Tik op het item dat je wilt gebruiken.
    • Om het item te verplaatsen, tik en houd deze ingedrukt. Vervolgens sleep je het naar de gewenste plaats.
    • Om de grootte van het item aan te passen, beweeg je twee vingers naar elkaar toe of van elkaar weg om het kleiner of groter te maken.
    • Om het item te draaien, beweeg je twee vingers naar elkaar toe en draai je het.
Tekst toevoegen
  1. Tik op Tekst
    bovenaan het scherm.
  2. Typ de gewenste tekst in het tekstveld.
    • Veeg je vinger op en neer over de kleurenkiezer om een tekstkleur te selecteren.
    • Tik op Tekst
      om een lettertype te selecteren. Haal je vinger van het scherm om een lettertype te bevestigen.
    • Om de grootte van de tekst aan te passen, beweeg je twee vingers naar elkaar toe of van elkaar weg om de tekst kleiner of groter te maken.
    • Om de tekst te draaien, beweeg je twee vingers naar elkaar toe en draai je de tekst.
Tekenen
  1. Tik op Teken
    .
  2. Gebruik je vinger om zelfgemaakte tekeningen te maken.
    • Veeg je vinger op en neer over de kleurenkiezer om een tekstkleur te selecteren. Je kunt een kleur kiezen voor elke lijn die je tekent.
Filters toepassen
  1. Veeg omhoog op de foto of video.
  2. Selecteer een filter.
Bewerkingen verwijderen en versturen
Om stickers, emoji of tekst te verwijderen, sleep je ze naar de prullenbak bovenin het scherm en laat je ze los. Om tekeningen te verwijderen, tik op
Herstel.
Nadat je de media hebt bewerkt, tik op
Stuur.
Relevante bronnen:
Media versturen op iPhone