Hesabınızı nasıl silersiniz

Android
iOS
KaiOS
Hesabınızı WhatsApp uygulamasının içinden silebilirsiniz.
Hesabınızı silme işlemi geri alınamaz. Hesabınızı yanlışlıkla silseniz bile bu işlemi geri almamız mümkün değildir.
Not: Hesabınızı yalnızca birincil cihazınızdan silebilirsiniz. Bu işlemi bağlı cihazlardan yapamazsınız.

Hesabınızı silmek için

  1. WhatsApp’ı açın.
  2. Ayarlar > Hesap > Hesabımı Sil’e gidin.
  3. Telefon numaranızı uluslararası formatta eksiksiz olarak girin ve Hesabımı Sil’e dokunun.

Hesabınızı sildiğinizde:

  • Hesap bilgileriniz ve profil fotoğrafınız silinir.
  • Tüm WhatsApp gruplarınızdan silinirsiniz.
  • WhatsApp mesaj geçmişi yedeğiniz silinir.
  • Artık kanalın yöneticisi veya takipçisi olmazsınız. Ancak yaptığınız güncellemeler veya ifadeler ya da anket oyları gibi kanal etkileşimleriniz kaldırılmaz.
  • Oluşturduğunuz gruplar silinir.

Hesabınızı silerseniz:

  • Hesabınıza tekrar erişemezsiniz.
  • WhatsApp bilgilerinizin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin kopyaları ise 90 günlük süre bittikten sonra da olağanüstü bir durum, yazılım hatası ya da veri kaybına neden olan başka bir olay yaşanması durumunda verileri kurtarmak için kullandığımız yedek depolama alanında tutulabilir. Bu süreçte WhatsApp’tan bilgilerinize erişmeniz mümkün değildir.
  • Bu durum, oluşturduğunuz gruplarla ilgili bilgilerinizi veya diğer kullanıcıların sizinle ilişkili sahip oldukları bilgileri etkilemez. Örneğin, diğer kullanıcılara gönderdiğiniz mesajların bu kullanıcılarda bulunan kopyaları bu durumdan etkilenmez.
  • Belirli log kaydı verilerini, siz hesabınızı silseniz bile veri tabanlarımızda tutabiliriz. Ancak bu veriler artık tanımlayıcı bilgilerle ilişkilendirilmez ve buna bağlı olarak söz konusu verilerin hesabınızla bağlantısı olmaz. Bu bağlantıyı kaldırmak için bu günlük verilerinden belirli tanımlayıcı bilgileri düzenli olarak sileriz. Ayrıca hesap kimliğinizi her yerden silip hesabınıza geri bağlanamayan bir yedek tanımlayıcı ile değiştiririz.
  • Bunun yanı sıra, bilgilerinizi yasal konular, koşul ihlalleri veya zarar önleme çalışmaları gibi durumlar için saklayabiliriz.
  • Daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik İlkemizi inceleyin.
  • Diğer Meta Şirketleri ile paylaşılan bilgileriniz de silinir.
Hesabınızı silmenize rağmen kişiler sizi hâlâ WhatsApp kullanıcısı olarak görüyorsa WhatsApp’ı yeniden başlatmalarını isteyin.
WhatsApp’ı yeniden başlatmak, WhatsApp kişilerini yenileyecek ve kişi listesinden çıkarılmanızı sağlayacaktır. Ancak bu işlem sizinle aralarındaki sohbetleri silmeyecektir.

WhatsApp Kanalları

Hesabınızı sildiğinizde kanal hareketleri otomatik olarak silinmez


Bir WhatsApp Kanalınız varsa:
  • Kanalınızı ve WhatsApp hesabınızı silmek istiyorsanız öncelikle kanalınızı silin.
  • Kanalınız ve kanal güncellemeleriniz otomatik olarak silinmeyebilir.
    • Başka kanal yöneticileriniz varsa kanal sahipliği kanalı en uzun süredir takip eden yöneticiye aktarılır.
    • Tek kanal yöneticisi sizseniz kanalınız silinir. Takipçiler güncellemeleri görmeye devam edebilir ancak takipçi olmayan kullanıcılar kanalınızı bulamaz veya güncellemeleri göremez.
  • Bir kanalda paylaştığınız güncellemeleri silmek istiyorsanız güncellemeleri nasıl sileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Kanal yöneticisiyseniz:
  • Kanallarda paylaştığınız güncellemeler silinmez. Bir kanalda yaptığınız güncellemeleri silmek istiyorsanız güncellemeleri nasıl sileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

İlgili kaynaklar:

Bu bilgiler sorunuzu yanıtlayabildi mi?

Evet
Hayır