Hesabınızı nasıl silersiniz

Android
iPhone
KaiOS
Hesabınızı WhatsApp uygulamasının içinden silebilirsiniz. Hesabınızın silinmesi, geri alınamayan bir işlemdir. Hesabınızı yanlışlıkla silseniz bile bu işlemi geri almamız mümkün değildir.
Hesabınızı silmek için
  1. WhatsApp’ı açın.
  2. Diğer seçenekler > Ayarlar > Hesap > Hesabımı sil’e dokunun.
  3. Telefon numaranızı uluslararası formatta eksiksiz olarak girin ve HESABIMI SİL’e dokunun.
  4. Açılır listeden hesabınızı silmenizin nedenini seçin.
  5. HESABIMI SİL’e dokunun.
Hesabınızı sildiğinizde:
  • Hesabınız WhatsApp’tan silinir.
  • Mesaj geçmişiniz silinir.
  • Tüm WhatsApp gruplarınızdan silinirsiniz.
  • Google Drive yedeklemeniz silinir.
Hesabınızı silerseniz:
  • Hesabınıza tekrar erişemezsiniz.
  • WhatsApp bilgilerinizin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin kopyaları ise olağanüstü bir durum, yazılım hatası ya da veri kaybına neden olan başka bir olay yaşanması durumunda verileri kurtarmak için kullandığımız yedek depolama alanında 90 günlük süre bittikten sonra da tutulabilir. Bu süreçte WhatsApp’tan bilgilerinize erişmeniz mümkün değildir.
  • Bu durum, oluşturduğunuz gruplarla ilgili bilgilerinizi veya diğer kullanıcıların sizinle ilişkili sahip oldukları bilgileri etkilemez. Örneğin diğer kullanıcılara gönderdiğiniz mesajların bu kullanıcılarda bulunan kopyaları bu durumdan etkilenmez.
  • Belirli log kaydı verilerini, siz hesabınızı silseniz bile veri tabanlarımızda tutabiliriz. Ancak bu veriler artık tanımlayıcı bilgilerle ilişkilendirilmez ve buna bağlı olarak söz konusu verilerin hesabınızla bağlantısı olmaz. Bu amaçla, ilgili log kaydı verilerindeki belirli tanımlayıcı bilgileri düzenli olarak sileriz. Ayrıca, hesap numaranızın yer aldığı her veriyi, hesabınız silindikten sonra hesabınızla ilişkilendirilemeyecek bir tanımlayıcı ile değiştiririz.
  • Bunun yanı sıra, bilgilerinizi yasal konular, koşul ihlalleri veya zarar önleme çalışmaları gibi durumlar için saklayabiliriz.
  • Daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik İlkemizi inceleyin.
  • Diğer Meta Şirketleri ile paylaşılan bilgileriniz de silinir.
İlgili kaynaklar:
Hesabınızı nasıl sileceğinizi öğrenin: iPhone | KaiOS
Bu bilgiler sorunuzu yanıtlayabildi mi?
Evet
Hayır