Je account verwijderen

Android
iOS
KaiOS
Je kunt je account verwijderen vanuit WhatsApp. Wanneer je je account hebt verwijderd, kan dit niet ongedaan worden gemaakt, ook niet als je dit per ongeluk doet.
Zo verwijder je je account:
  1. Open WhatsApp.
  2. Ga naar Instellingen > Account > Verwijder mijn account.
  3. Voer je telefoonnummer in met de volledige internationale indeling en tik op Verwijder mijn account.
Het verwijderen van je account houdt het volgende in:
  • Het verwijderen van je accountgegevens en profielfoto.
  • Je wordt verwijderd uit alle WhatsApp-groepen.
  • De reservekopie van je WhatsApp-berichtgeschiedenis wordt verwijderd.
  • Je wordt verwijderd als kanaalbeheerder of volger. De updates die je hebt gemaakt of kanaalinteracties zoals reacties of stemmen in peilingen worden niet verwijderd.
Als je je account verwijdert:
  • Kun je geen toegang meer krijgen tot je account.
  • Het kan tot 90 dagen duren vanaf het begin van het verwijderingsproces om je WhatsApp-gegevens te verwijderen. Kopieën van je gegevens kunnen ook na 90 dagen nog aanwezig zijn in de back-upopslag die we gebruiken voor herstel in geval van een incident, een fout in de software of een andere vorm van dataverlies. Gedurende deze periode is je informatie niet toegankelijk op WhatsApp.
  • Dit heeft geen effect op de informatie over groepen die je hebt gemaakt en informatie die andere gebruikers van je hebben, zoals hun kopie van de berichten die je naar ze hebt verzonden.
  • We bewaren bepaalde loggegevens in onze databases, zelfs nadat je je account verwijdert. Deze gegevens worden losgekoppeld van identificatiegegevens zodat ze niet aan je account zijn gekoppeld. Om dit te doen, wissen we regelmatig identificatiegegevens uit deze loggegevens en we vervangen je account-ID door een vervangende identifier die niet kan worden herleid naar je account dat is verwijderd.
  • We kunnen ook je gegevens bewaren vanwege juridische kwesties, het overtreden van onze voorwaarden of bescherming tegen letsel of schade.
  • Raadpleeg ons Privacybeleid voor meer informatie.
  • Je gegevens die zijn gedeeld met andere Meta-bedrijven worden ook verwijderd.
Wanneer je je account verwijdert, wordt je activiteit in kanalen niet automatisch verwijderd
Als je de eigenaar bent van een WhatsApp-kanaal:
  • Als je je kanaal en je WhatsApp-account wilt verwijderen, verwijder dan eerst je kanaal.
  • Je kanaal en kanaalupdates worden mogelijk niet automatisch verwijderd.
    • Als er meer kanaalbeheerders zijn, dan wordt de beheerder die het kanaal het langst volgt de eigenaar.
    • Als jij de enige kanaalbeheerder bent, dan wordt je kanaal verwijderd. Volgers kunnen nog steeds updates zien, maar niet-volgers kunnen je kanaal niet meer vinden en geen updates bekijken.
  • Als je updates die je hebt gedeeld in een kanaal wilt verwijderen, bekijk dan hoe je updates kunt verwijderen.
Als je kanaalbeheerder bent:
  • Updates die je hebt gedeeld in een kanaal worden niet verwijderd. Als je updates die je hebt gemaakt in een kanaal wilt verwijderen, bekijk dan hoe je updates kunt verwijderen.
Relevante bronnen:
Is uw vraag hiermee beantwoord?
Ja
Nee