Je chatgeschiedenis overzetten

iOS
Als je van een Android-telefoon naar een andere Android-telefoon overstapt, kun je je chat- en mediageschiedenis overzetten met de functie Chats overzetten van WhatsApp.
Hoewel je met een back-up al je chatgegevens kunt herstellen, kun je met de functie Zet chats over al je accountgegevens, inclusief al je persoonlijke berichten, foto's, video's en documenten overzetten. Je kunt echter niet de onderlinge betalingsberichten en je belgeschiedenis overzetten, evenals media die je via WhatsApp-kanalen hebt ontvangen.
Opmerking:
  • Verwijder de gegevens van je oude telefoon niet, reset je oude telefoon niet en verwijder WhatsApp niet van je oude telefoon totdat je hebt gecontroleerd of de gegevens succesvol zijn overgezet naar je nieuwe telefoon. Als het overzetten mislukt, vastloopt of als je een foutmelding krijgt, dan zijn je gegevens nog steeds beschikbaar op je oude telefoon.
  • Het is momenteel niet mogelijk om chats over te zetten op WhatsApp Business.
Je hebt het volgende nodig
  • Android 6 of hoger op zowel je oude als je nieuwe Android-telefoon.
  • Je gebruikt het telefoonnummer van je oude telefoon op je nieuwe telefoon.
  • Je mag je nieuwe telefoon pas registreren bij WhatsApp als je de migratie op je oude telefoon start.
  • Je telefoons moeten dichtbij elkaar liggen.
  • Beide telefoons moeten op een stroombron zijn aangesloten.
  • Op beide telefoons moet wifi ingeschakeld zijn. Ze hoeven niet verbonden te zijn met een netwerk.
  • Je moet bepaalde machtigingen op je apparaat instellen om te beginnen met het overzetten. Bij Android 12 en lager is toegang tot de nauwkeurige locatie vereist, maar WhatsApp verzamelt je exacte locatie niet.
Je chatgeschiedenis overzetten
Oude telefoon
  1. Open WhatsApp op je oude telefoon.
  2. Tik op Meer opties > Instellingen > Chats > Chats overzetten > Starten.
  3. Accepteer het verzoek om toestemming en maak je klaar om de QR-code te scannen die straks op je nieuwe telefoon wordt getoond.
Nieuwe telefoon
  1. Download Whatsapp en open de app op je nieuwe telefoon. Doorloop de configuratie.
  2. Tik op Algemene voorwaarden accepteren > Uw telefoonnummer verifiëren.
  3. Tik op Starten bij Chatgeschiedenis overzetten van oude telefoon.
  4. Als je het verzoek om toestemming hebt geaccepteerd, krijg je een QR-code te zien.
  5. Scan de QR-code op je nieuwe telefoon met je oude telefoon.
  6. Accepteer de uitnodiging om te verbinden op je nieuwe telefoon zodat je je nieuwe telefoon aan je oude telefoon kunt koppelen.
  7. Er wordt een percentagebalk met de voortgang weergegeven terwijl je chatgeschiedenis wordt overgezet. Zorg ervoor dat beide telefoon ontgrendeld blijven en sluit WhatsApp niet. Je kunt tijdens het overzetten van de chatgeschiedenis geen berichten sturen of ontvangen. Je kunt op elk moment op Annuleren tikken.
  8. Tik op Gereed zodra het importeren voltooid is.