Je chatgeschiedenis overzetten

iOS
Als je van een iPhone naar een andere iPhone overstapt, kun je je chat- en mediageschiedenis overzetten met de WhatsApp-functie Zet chats over.
Hoewel je met een back-up al je chatgegevens kunt herstellen, kun je met de functie Zet chats over al je accountgegevens, inclusief al je persoonlijke berichten, foto's, video's en documenten overzetten. Het is echter niet mogelijk om P2P-betalingsberichten en je belgeschiedenis over te zetten.
Je hebt het volgende nodig
  • iOS 2.23.5. x of hoger op zowel je oude als je nieuwe iPhone.
  • Je gebruikt het telefoonnummer van je oude telefoon op je nieuwe telefoon.
  • Je mag je nieuwe telefoon pas registreren bij WhatsApp als je de migratie op je oude telefoon start.
  • Je telefoons moeten dichtbij elkaar liggen.
  • Beide telefoons moeten op een stroombron zijn aangesloten.
  • Beide telefoons moeten wifi hebben en verbonden zijn met het internet.
  • Beide telefoons moeten lokale netwerktoestemmingen hebben.
Je chatgeschiedenis overzetten
    Oude telefoon
  1. Open WhatsApp op je oude telefoon.
  2. Tik op Instellingen > Chats > Zet chats over naar iPhone > Start.
  3. Tik op Sta toe bij WhatsApp heeft toegang nodig tot de camera als dit nog niet is ingeschakeld. Gebruik de camera op je oude telefoon om de QR-code op je nieuwe telefoon te scannen.
Nieuwe telefoon
  1. Open WhatsApp op je nieuwe telefoon.
  2. Ga akkoord met de Algemene voorwaarden en verifieer je telefoonnummer.
  3. Tik op Ga door bij Zet chatgeschiedenis over naar iPhone en accepteer de lokale netwerktoestemmingen.
  4. Scan de QR-code op je nieuwe telefoon met de WhatsApp-camera op je oude telefoon.
  5. Accepteer de lokale netwerktoestemmingen wanneer dit wordt gevraagd.
  6. Er wordt een percentagebalk met de voortgang weergegeven terwijl je chatgeschiedenis wordt overgezet. Leg je telefoons naast elkaar, zorg ervoor dat ze ontgrendeld zijn en sluit WhatsApp niet. Je kunt tijdens het overzetten van de chatgeschiedenis geen berichten sturen of ontvangen. Je kunt op elk moment op Annuleer tikken.
  7. Als Overzetten voltooid wordt weergegeven, tik dan op Volgende. Je ziet nu de pagina Stel profiel in. Hier kun je je naam invoeren. Daarna zie je de lijst met al je bestaande chats.
Wat gebeurt er met mijn gegevens?
  • Gegevens die je hebt overgezet, worden na de migratie niet in de cloudopslag opgeslagen tenzij je een reservekopie in iCloud maakt.
  • WhatsApp kan de gegevens die je overzet niet zien.
  • De gegevens blijven op je oude iPhone staan tenzij je WhatsApp verwijdert of je oude telefoon reset.