Je chatgeschiedenis opslaan

Iedere dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats die wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Afhankelijk van je instellingen wordt er ook periodiek een back-up van je chats gemaakt naar Google Drive. Als je WhatsApp van je telefoon verwijdert maar geen berichten wilt verliezen, zorg er dan voor dat je handmatig een back-up maakt van je chats voordat je de app verwijdert.
Back-up maken van chats
Ga naar WhatsApp > tik op Meer opties
> Instellingen > Chats > Chat back-up > BACK-UP MAKEN.
Chatgeschiedenis exporteren
Je kunt de chatexportfunctie gebruiken om een kopie van de chatgeschiedenis van een individuele chat of groepschat te exporteren.
  1. Open de individuele chat of groepschat.
  2. Tik op Meer opties
    > Meer > Chat exporteren.
  3. Kies om de chat met of zonder media te exporteren.
Er zal een e-mail worden samengesteld met je chatgeschiedenis bijgevoegd als een .txt document.
Let op:
  • Als je in Duitsland bent, moet je mogelijk eerst WhatsApp bijwerken voordat je de functie voor het exporteren van chats kunt gebruiken.
  • Als je ervoor kiest om media bij te voegen, wordt de meest recente media bijgevoegd in je e-mail.
  • Wanneer je inclusief media exporteert, kun je de laatste 10.000 berichten sturen. Zonder media kun je de laatste 40.000 berichten sturen. Deze beperkingen worden bepaald door de maximale e-mailgrootte.