Donkere modus gebruiken

Met de donkere modus verander je het kleurenthema van WhatsApp van wit naar zwart. De functie kan in- of uitgeschakeld worden in de instellingen van je apparaat of via het bedieningspaneel. Deze functie is beschikbaar voor iOS 13 en nieuwere versies.
Schakel donkere modus in vanuit de instellingen voor het apparaat
  1. Ga op de iPhone naar Instellingen > Scherm en helderheid.
  2. Onder WEERGAVE selecteer je een van de volgende opties:
    • Donker: Schakel donkere modus in.
    • Licht: Schakel donkere modus uit.
    • Automatisch: Schakel de donkere modus automatisch in op een specifiek tijdstip. Tik op Opties en selecteer Zon onder tot zon op of Aangepast schema.
Schakel donkere modus in vanuit het bedieningspaneel
  1. Ga op de iPhone naar Instellingen > Bedieningspaneel.
  2. Voeg Donkere modus toe aan TOEGEVOEGDE REGELAARS zodat het wordt weergegeven in het bedieningspaneel.
  3. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer, veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 en ouder, veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  4. Tik op het donkere modus-symbool om de donkere modus in of uit te schakelen.