Het wijzigen van je privacyinstellingen

WhatsApp stelt je privacyinstellingen standaard als volgt in:
  • Elke gebruiker ziet je laatst gezien, profielfoto, info en leesbewijzen
  • Je contacten kunnen je statusupdates zien
  • Elke gebruiker kan je toevoegen aan een groep
Privacyinstellingen wijzigen
  1. Voor:
    • Android: Tik op Meer opties
      > Instellingen > Account > Privacy.
    • iPhone: Tik op Instellingen > Account > Privacy.
    • KaiOS: Druk op Opties > Instellingen > Account > Privacy.
  2. Je kunt het volgende wijzigen:
    • Wie je Laatst gezien kan zien
    • Wie je Profielfoto kan zien
    • Wie je Info kan zien
    • Wie je Statusupdates kan zien
    • Wie je Leesbewijzen kan zien
    • Wie je kan toevoegen aan Groepen
Let op:
  • Als je jouw Laatst gezien niet beschikbaar stelt, kun je de laatst gezien-informatie van andere contacten ook niet zien.
  • Als je Leesbewijzen uitschakelt, kun je ook de leesbewijzen van andere gebruikers niet lezen. Leesbewijzen worden altijd verzonden voor groepschats.
  • Als een contact Leesbewijzen heeft uitgeschakeld, kun je niet zien of hij/zij je statusupdates heeft bekeken.
  • Het is niet mogelijk om te wijzigen wie kan zien dat je online bent of aan het typen... bent.