Een WhatsApp Business-account toevoegen aan een Facebook-pagina

Bij het gebruik van de WhatsApp Business-app kun je je Facebook-pagina koppelen aan je WhatsApp Business-account.
Business-tip: Door je WhatsApp Business-account te koppelen, kunnen klanten die je Facebook-pagina bezoeken je met één klik een bericht sturen via WhatsApp.
Om deze accounts te koppelen en te synchroniseren, moet je over het volgende beschikken:
  • Een Facebook-pagina voor je bedrijf.
  • Een account bij de WhatsApp Business-app.
  • De nieuwste versies van de mobiele apps.
Je WhatsApp Business-account koppelen aan een Facebook-pagina
Je kunt je accounts koppelen vanuit de WhatsApp Business-app.
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Op Android, tik op Meer opties. Op iPhone, tik op Instellingen.
  3. Tik op Bedrijfstools > Facebook en Instagram.
  4. Tik op Facebook > DOORGAAN. Hiermee open je de inlogpagina van Facebook.
  5. Voer je inloggegevens voor je Facebook-account in. Tik op Aanmelden.
  6. Selecteer de Facebook-pagina die je wilt koppelen aan je WhatsApp Business-account. Tik op WhatsApp koppelen.
    • Als je geen Facebook-pagina hebt, kun je er nu eentje maken.
Je ziet nu de knop WhatsApp op je Facebook-pagina.
Als je bent teruggekeerd naar de WhatsApp Business-app, is je gekoppelde Facebook-pagina zichtbaar bovenaan het scherm Facebook en Instagram.
Je gegevens synchroniseren tussen Facebook en WhatsApp Business
Als je je accounts synchroniseert, worden de wijzigingen die je maakt op je Facebook-pagina automatisch getoond op je WhatsApp-bedrijfsprofiel.
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Op Android, tik op Meer opties. Op iPhone, tik op Instellingen.
  3. Tik op Bedrijfstools > Facebook en Instagram.
  4. Tik op het Facebook-account dat je wilt synchroniseren met de WhatsApp Business-app.
  5. Schakel Profiel met pagina synchroniseren in > Inschakelen. Op iPhone schakel je Synchroniseer profiel met pagina in.
Het synchroniseren werkt alleen in één richting: van de Facebook-pagina naar de WhatsApp Business-app. Bijvoorbeeld, als je op de WhatsApp Business-app je openingstijden wilt wijzigen, ontvang je een waarschuwing dat deze niet gesynchroniseerd worden. Als je doorgaat met het wijzigen van je openingstijden, geeft je WhatsApp Business-account de nieuwe openingstijden weer, en je Facebook-pagina de oude tijden.
Opmerking: Zodra synchroniseren is ingeschakeld, werkt het zowel op web als mobiel.
Je gekoppelde Facebook-account verwijderen uit de WhatsApp Business-app
Als je je accounts niet meer wilt koppelen, kun je je Facebook- en WhatsApp-accounts loskoppelen vanuit de WhatsApp Business-app.
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Op Android, tik op Meer opties. Op iPhone, tik op Instellingen.
  3. Tik op Bedrijfstools > Facebook en Instagram.
  4. Tik op je gekoppelde Facebook-account > WhatsApp verwijderen > VERWIJDEREN.
Zodra je je account hebt verwijderd, is het niet meer te zien op het scherm Facebook en Instagram.