Het gebruik van snelle antwoorden

iOS
Met snelle antwoorden maak je sneltoetsen voor berichten die je vaak verzendt naar je klanten. Dit kunnen ook mediaberichten zijn zoals afbeeldingen en video's.
Let op: Er kunnen maximaal 50 snelle antwoorden worden bewaard.

Snelle antwoorden instellen

1. Tik in de WhatsApp Business-app op Instellingen.
  2. Tik op Bedrijfstools > Snelle antwoorden.
  3. Tik op
    add
    .
  4. Tik op Voer bericht in om je gewenste bericht te maken.
    Opmerking: Snelle antwoorden in Web of Desktop ondersteunen geen mediabestanden.
  5. Tik op Sneltoets om de sneltoets voor je snelle antwoord in te stellen.
  6. Tik op Bewaar.

Standaardantwoorden

Om de communicatie met je klanten eenvoudiger te maken, maakt de WhatsApp Business-app snelle antwoorden op basis van de gegevens in je bedrijfsprofiel. Je kunt een snel antwoord versturen met je openingstijden, je adres of zelfs je profiel. Volg deze stappen om standaardantwoorden te bekijken:
  • Open een chat, tik op Bericht en typ "/", of
  • Open een chat, tik op Bijvoegen
    attach
    > Snelle antwoorden.

Snelle antwoorden gebruiken

Als bijlage

1. Open een chat.
  2. Tik op Bijvoegen
    attach
    > Snelle antwoorden.
  3. Selecteer het snelle antwoord. Het bericht wordt ingevuld in het tekstveld.
  4. Bewerk het bericht en tik op Verzenden
    send
    .

Vanuit het tekstinvoerveld

1. Open een chat.
  2. Typ "/" in het tekstinvoerveld. Hiermee zie je al je snelle antwoorden, ook je standaardantwoorden.
  3. Selecteer het snelle antwoord. Het bericht wordt ingevuld in het tekstveld.
  4. Bewerk het bericht en tik op Verzenden
    send
    .
Business-tip: Vul elk deel van je bedrijfsprofiel in om standaardantwoorden te genereren die je kunt gebruiken om je adres, openingstijden en meer te delen met je klanten.