Kan geen Google Drive back-up maken of herstellen

Als WhatsApp geen back-up vindt, kan dat de volgende oorzaken hebben:
  • Je bent niet ingelogd op hetzelfde Google-account.
  • Je gebruikt niet hetzelfde telefoonnummer als waarmee de back-up werd gemaakt.
  • Je SD-kaart of chatgeschiedenis is beschadigd.
  • Er is geen back-upbestand in je Google Drive-account of op je apparaat.
Kan geen Google Drive back-up maken
Als het niet lukt om een Google Drive back-up te maken, controleer dan het volgende:
  • Of je een Google-account hebt toegevoegd aan je apparaat.
  • Of Google Play-services is geïnstalleerd op je apparaat.
  • Als je een back-up wilt maken met gebruik van een mobiel netwerk, of je voldoende mobiele data hebt voor zowel Google Play-services als WhatsApp. Neem bij twijfel contact op met je aanbieder.
  • Probeer een back-up te maken via een ander netwerk. Als het niet lukt om een back-up te maken via een mobiel netwerk, probeer het dan via een wifiverbinding.
Kan geen Google Drive back-up herstellen
Als het niet lukt om een Google Drive back-up te herstellen, controleer dan het volgende:
  • Of je hetzelfde telefoonnummer en Google-account gebruikt als waarmee de back-up werd gemaakt.
  • Of je het juiste wachtwoord of de juiste code gebruikt voor het herstellen van een end-to-end versleutelde back-up.
  • Of er genoeg ruimte vrij is op je apparaat om de back-up te herstellen.
  • Of Google Play-services is geïnstalleerd op je apparaat.
  • Of je batterij volledig is opgeladen of dat je apparaat is aangesloten op een energiebron.
  • Of je telefoon een goede en stabiele internetverbinding heeft. Als het niet lukt via een mobiel netwerk, probeer het dan via een wifiverbinding.