Een catalogus maken en onderhouden

Een bijgewerkte catalogus zorgt voor meer interactie tussen klanten en je bedrijf. Het helpt ook om je nieuwe producten en diensten in de schijnwerpers te zetten.
Een product of dienst toevoegen aan je catalogus
  1. Open de WhatsApp Business-app > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
    • Om een nieuwe catalogus te maken, tik je op Nieuw item toevoegen.
  2. Tik op het blauwe plusteken of Nieuw item toevoegen. Tik dan op Voeg afbeeldingen toe.
  3. Tik op Kies foto om afbeeldingen vanuit je Foto's te uploaden of op Maak foto om nieuwe foto's te maken. Je kunt maximaal tien afbeeldingen uploaden.
  4. Voeg de naam van een product of dienst toe. Je kunt ook eventueel aanvullende informatie toevoegen, zoals prijs, omschrijving, weblink en een product- of dienstcode voor het geüploade product.
  5. Tik op Opslaan.
Opmerking: prijzen kunnen alleen in bepaalde landen aan een catalogus worden toegevoegd.
Beheer welke producten of diensten klanten kunnen zien
Opmerking: deze functie is mogelijk nog niet beschikbaar voor jou.
Catalogusitems verbergen
  1. Open de WhatsApp Business-app > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
  2. Tik op het product of de dienst die je wilt verbergen > Meer
    > Bewerk.
  3. Schakel Verberg dit item in.
  4. Tik op Opslaan.
Of veeg naar links op een item in je Catalogus Manager. Tik dan op Verberg > Verberg.
Verborgen items worden nog steeds weergegeven in je Catalogus Manager, met
over de itemafbeelding heen. Als je de pagina met productdetails opent, zie je een opmerking dat je dit item hebt verborgen.
Catalogusitems weer zichtbaar maken
  1. Open de WhatsApp Business-app > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
  2. Tik op het product of de dienst die je weer zichtbaar wilt maken > Meer
    > Bewerk.
  3. Schakel Verberg dit item uit.
  4. Tik op Opslaan.
Of veeg naar links op een item in Catalogusbeheer. Tik op Maak zichtbaar > Maak zichtbaar.
Een product of dienst verwijderen uit je catalogus
  1. Open de WhatsApp Business-app > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
  2. Veeg naar links op het product of de dienst die je wilt verwijderen. Tik daarna op Verwijder > Verwijder.
Of selecteer de afbeelding van het product dat of de dienst die je wilt verwijderen. Tik daarna op Bewerken > Verwijderen > Verwijderen.
Let op:
  • Elke geüploade afbeelding in de catalogus wordt automatisch beoordeeld. De beoordeling bevestigt of een afbeelding, product of dienst voldoet aan het Handelsbeleid van WhatsApp.
  • Als je WhatsApp Business-account is gekoppeld aan een Facebook-winkel en je hebt WhatsApp ingeschakeld als verkoopkanaal, wordt je WhatsApp-catalogus standaard vervangen door je Facebook-winkel. Je WhatsApp-catalogus wordt niet verwijderd of gewijzigd, maar hij is niet te zien voor jezelf en je klanten. Je kunt je WhatsApp-catalogus altijd terugzetten door WhatsApp als verkoopkanaal uit te schakelen of te verbergen. Lees in dit artikel hoe je je verkoopkanalen beheert in Handelsbeheer.