Kan chatgeschiedenis niet overzetten van Android naar iPhone

Voor het overzetten van je WhatsApp-chatgeschiedenis van een Android-telefoon naar een iPhone is het volgende nodig:
  • Je hebt Android OS Lollipop, SDK 21 of nieuwer, of Android 5 of nieuwer geïnstalleerd op je Android-telefoon.
  • Je hebt iOS 15.5 of nieuwer geïnstalleerd op je iPhone.
  • Je hebt de Stap over op iOS-app geïnstalleerd op je Android-telefoon.
  • Je hebt WhatsApp voor iOS-versie 2.22.10.70 of nieuwer op je nieuwe telefoon.
  • Je hebt WhatsApp voor Android-versie 2.22.7.74 of nieuwer op je oude telefoon.
  • Je gebruikt het telefoonnummer van je oude telefoon op je nieuwe telefoon.
  • Je iPhone moet de standaardinstellingen hebben of teruggezet zijn naar de fabrieksinstellingen om te werken met de Stap over op iOS-app en gegevens te kunnen overzetten vanaf je Android-telefoon.
  • Beide apparaten moeten op een stroombron zijn aangesloten.
  • Zorg dat beide apparaten op hetzelfde wifinetwerk zitten of koppel je Android-telefoon aan de hotspot van je iPhone.
WhatsApp is al actief, de importeeroptie op mijn nieuwe telefoon is overgeslagen of niet gevonden
Je kunt je WhatsApp-geschiedenis alleen herstellen voordat je WhatsApp op je nieuwe telefoon hebt geactiveerd. Als je je oude berichtgeschiedenis wilt terughalen, kun je:
  1. WhatsApp verwijderen van je iPhone;
  2. je opnieuw registeren voor WhatsApp op je Android-telefoon;
  3. een nieuwe overdracht starten met Stap over op iOS op je Android-telefoon.
Opmerking: Het is niet mogelijk om de nieuwe en oude geschiedenis samen te voegen.
Mijn nieuwe apparaat heeft een ander telefoonnummer
Het is niet mogelijk om je WhatsApp-gegevens over te zetten naar een nieuw telefoonnummer. Je kunt echter je telefoonnummer op je oude telefoon wijzigen naar je nieuwe nummer voordat je overschakelt naar je nieuwe telefoon.
Meer informatie over het wijzigen van je WhatsApp-nummer op je oude telefoon vind je in dit artikel.
De Stap over op iOS-app stopt ermee of werkt niet
Neem contact op met Apple Support als je problemen hebt met de Stap over op iOS-app.