Berichten verwijderen

Mac
Je kunt berichten alleen voor jezelf verwijderen of aanvragen om deze voor iedereen te verwijderen.
Berichten verwijderen voor iedereen
Met het verwijderen van berichten voor iedereen kun je specifieke berichten verwijderen die je naar een groepschat of individuele chat hebt verzonden. Dit is vooral handig als je een bericht naar de verkeerde chat hebt verzonden of als het bericht dat je hebt verzonden een fout bevat. Als groepsbeheerder kun je ook foutieve of problematische berichten van andere leden uit de chat verwijderen.
Berichten die je hebt verzonden en die met succes zijn verwijderd voor iedereen, worden vervangen door:
Dit bericht is verwijderd
Een bericht dat je hebt verzonden verwijderen voor iedereen:
  1. In een individuele chat of groepschat selecteer je het bericht dat je wilt verwijderen.
  2. Druk op Opties > Verwijderen > Verwijderen voor iedereen.
Als je een groepsbeheerder bent, kun je berichten van andere groepsleden verwijderen. Zo kunnen beheerders hun privégroepen en community's beheren door ongepaste of aanstootgevende berichten en media voor alle leden te verwijderen. Als een beheerder een bericht voor iedereen heeft verwijderd, wordt dit vervangen door:
Dit bericht is verwijderd door beheerder [naam beheerder]
Een bericht van een ander groepslid verwijderen:
  1. Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen.
  2. Selecteer het bericht dat je wilt verwijderen, druk op Verwijderen > Verwijderen voor iedereen > OK.
Belangrijk:
  • Om een bericht succesvol voor iedereen te verwijderen, dienen zowel jij als de ontvangers gebruik te maken van de nieuwste versie van WhatsApp.
  • Ontvangers die WhatsApp voor iOS gebruiken, kunnen media bewaren die zijn opgeslagen in hun Foto's, ook nadat het bericht is verwijderd uit de WhatsApp-chat.
  • Ontvangers zien mogelijk je bericht voordat het is verwijderd of als het niet lukt om het bericht te verwijderen.
  • Je ontvangt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen.
  • Nadat je een bericht hebt verstuurd, heb je ongeveer een uur de tijd om Verwijderen voor iedereen te kiezen.
  • Het verwijderen van meerdere berichten in één keer wordt niet ondersteund op KaiOS.
  • Groepsbeheerders hebben ongeveer twee dagen de tijd nadat iemand anders een bericht stuurt om Verwijderen voor iedereen aan te vragen.
Berichten verwijderen voor jezelf
Je kunt je eigen kopie van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen verwijderen van je telefoon. Dit heeft geen gevolgen voor de chats van je ontvangers. Je contacten zullen nog steeds de berichten zien in hun chatscherm.
Berichten verwijderen voor jezelf:
  1. In een individuele chat of groepschat selecteer je het bericht dat je wilt verwijderen.
  2. Druk op Opties > Verwijderen > Verwijderen voor mezelf.