Berichten verwijderen

Windows
Je kunt berichten alleen voor jezelf verwijderen of aanvragen om deze voor iedereen te verwijderen.
Berichten verwijderen voor iedereen
Met het verwijderen van berichten voor iedereen kun je specifieke berichten verwijderen die je naar een individuele chat of groepschat hebt verzonden. Dit is vooral handig als je een bericht naar de verkeerde chat hebt verzonden of als het bericht dat je hebt verzonden een fout bevat. Als groepsbeheerder kun je ook foutieve of problematische berichten uit de chat verwijderen.
Berichten die je hebt verzonden en die zijn verwijderd voor iedereen, worden vervangen door:
U hebt dit bericht verwijderd
Berichten die je hebt verzonden verwijderen voor iedereen:
  1. Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Menu
    .
  3. Klik op Bericht verwijderen > Verwijderen voor iedereen.
Als je een groepsbeheerder bent, kun je berichten van andere groepsdeelnemers verwijderen. Zo kunnen beheerders hun privégroepen en community's beheren door ongepaste of aanstootgevende berichten en media voor alle leden te verwijderen. Als een beheerder een bericht voor iedereen heeft verwijderd, wordt dit vervangen door:
Dit bericht is verwijderd door beheerder [naam beheerder]
Een bericht van een andere groepsdeelnemer verwijderen:
  1. Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Menu
    .
  3. Klik op Bericht verwijderen > Verwijderen voor iedereen > OK.
Let op:
  • Om een bericht succesvol voor iedereen te verwijderen, dienen zowel jij als de ontvangers gebruik te maken van de nieuwste versie van WhatsApp.
  • Ontvangers die WhatsApp voor iOS gebruiken, kunnen media bewaren die zijn opgeslagen in hun Foto's, ook nadat het bericht is verwijderd uit de WhatsApp-chat.
  • Ontvangers zien mogelijk je bericht voordat het is verwijderd of als het niet lukt om het bericht te verwijderen.
  • Je ontvangt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen.
  • Je hebt ongeveer twee dagen de tijd nadat je een bericht hebt verzonden om Verwijderen voor iedereen aan te vragen.
  • Alleen groepsbeheerders kunnen berichten verwijderen die zijn verzonden door andere groepsdeelnemers.
  • Groepsbeheerders hebben ongeveer twee dagen de tijd nadat iemand anders Verwijderen voor iedereen heeft aangevraagd.
  • Groepsdeelnemers kunnen zien welke beheerder Verwijderen voor iedereen heeft uitgevoerd.
  • Berichten die zijn verwijderd door een groepsbeheerder kunnen niet worden hersteld of aangevochten.
Berichten verwijderen voor jezelf
Je kunt je eigen kopie van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen verwijderen van je telefoon. Dit heeft geen gevolgen voor de chats van je ontvangers. Je contacten zullen nog steeds de berichten zien in hun chatscherm.
  1. Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Menu
    .
  3. Klik op Bericht verwijderen > Verwijderen voor mezelf.
Let op: Nadat je Verwijderen voor mezelf hebt gekozen, heb je vijf seconden om deze actie ongedaan te maken door op Ongedaan maken te klikken, anders wordt het bericht permanent verwijderd.
Relevante bronnen:
Berichten verwijderen: Android | iPhone | KaiOS