Een apparaat koppelen met een telefoonnummer

iOS
Je kunt nu een apparaat koppelen met het primaire telefoonnummer van je account en een eenmalige code. Je kunt maximaal vier apparaten koppelen zonder dat je je primaire telefoon verbonden hoeft te houden. Je moet elke 14 dagen inloggen op je primaire telefoon om gekoppelde apparaten met je WhatsApp-account verbonden te houden. Gebruik voor de beste ervaring de nieuwste versie van WhatsApp.
Opmerking: Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor WhatsApp voor Windows en WhatsApp Web.
In WhatsApp voor Windows of WhatsApp Web

Als je een tweede apparaat met je telefoonnummer wilt koppelen, open je WhatsApp voor Windows of WhatsApp Web op het apparaat dat je wilt koppelen.
  1. Klik op Koppelen met telefoonnummer.
  2. Voer het primaire telefoonnummer van je account in door je land te selecteren. Voer je telefoonnummer in. Klik op VOLGENDE.
  3. Je ziet een 8-cijferige code op het scherm.
Op je primaire telefoon
  1. Tik op de melding Code invoeren van WhatsApp.
  2. Je primaire telefoon ontgrendelen:
    • Volg de instructies op het scherm voor biometrische verificatie.
    • Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, word je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
  3. Op je primaire telefoon worden de locatie en naam van het apparaat weergegeven dat je probeert te koppelen. Tik op Bevestigen als dit het juiste apparaat is.
  4. Ontgrendel je primaire telefoon weer en voer de 8-cijferige code van je andere apparaat op je primaire telefoon in om dat apparaat te koppelen.
Je kunt ook deze stappen volgen om rechtstreeks apparaten aan je primaire telefoon te koppelen:
  1. Tik op
    more options
    > Gekoppelde apparaten > Een apparaat koppelen > Koppelen met telefoonnummer.
  2. Je primaire telefoon ontgrendelen:
    • Volg de instructies op het scherm voor biometrische verificatie.
    • Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, word je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
  3. Voer de 8-cijferige code van je andere apparaat op je primaire telefoon in om dat apparaat te koppelen.