Een apparaat koppelen

iOS
Je kunt WhatsApp gebruiken op maximaal vier gekoppelde apparaten tegelijk zonder dat je je primaire telefoon verbonden hoeft te houden. Verbind je primaire telefoon elke 14 dagen om gekoppelde apparaten ingelogd te houden op je WhatsApp-account. Gebruik voor de beste ervaring de nieuwste versie van WhatsApp.
Een apparaat koppelen met een QR-code
Open WhatsApp Web of Desktop op het apparaat dat je wilt koppelen. Je ziet een QR-code die je moet scannen met je primaire telefoon.
Android
  1. Open WhatsApp op je primaire Android-telefoon.
  2. Tik op
    more options
    > Gekoppelde apparaten > Een apparaat koppelen.
  3. Je primaire telefoon ontgrendelen:
    • Volg de instructies op het scherm voor biometrische verificatie.
    • Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, wordt je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
  4. Richt je Android-telefoon op het scherm van het apparaat dat je wilt koppelen om de QR-code te scannen.
iPhone
  1. Open WhatsApp op je primaire iPhone.
  2. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Gekoppelde apparaten > Een apparaat koppelen.
  3. Ontgrendel je iPhone als je iOS 14 of hoger gebruikt:
    • Gebruik Touch ID of Face ID om te ontgrendelen.
    • Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, wordt je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
  4. Richt je iPhone op het scherm van het apparaat dat je wilt koppelen om de QR-code te scannen.