Informatie over Messenger Rooms

Met Messenger Rooms kun je bellen en tijd doorbrengen met familie, vrienden en mensen met wie je interesses deelt. Gebruik de Messenger-app of open de Messenger-website op je mobiel of in je browser en maak ruimtes aan waarin grotere groepen een videochat kunnen houden. Verzend uitnodigingslinks naar je contacten en groepschats in WhatsApp zodat ze deel kunnen nemen aan deze ruimtes, zelfs als ze geen Facebook-account of Messenger-app hebben.
Sneltoetsen voor Messenger Rooms zijn niet meer beschikbaar in WhatsApp. Messenger is een aparte app en website. Om een ruimte aan te maken, log je eerst in met je Facebook-account. Ruimtes vinden plaats buiten WhatsApp en de videochats in Messenger Rooms zijn niet end-to-end versleuteld.
Elke WhatsApp-gebruiker waarmee je een link voor de ruimte deelt, kan deelnemen aan een ruimte. Deel deze link dus alleen met betrouwbare personen. Iemand kan de link ook doorsturen naar anderen. In dat geval kunnen deze anderen ook deelnemen aan de ruimte, zelfs als jij niet rechtstreeks een link naar hen hebt verzonden.
De functie Messenger Rooms is ontworpen en wordt beheerd door Messenger. Aangezien Messenger en andere Meta-producten niet alle talen ondersteunen waarin WhatsApp beschikbaar is, zie je mogelijk vooraf ingevulde berichten of links van Messenger in een andere taal dan de taal van je telefoon of computer. Bij gebruik van Messenger Rooms of andere Meta-producten zijn hun specifieke voorwaarden en privacybeleid van toepassing op je gebruik van deze diensten. Meer informatie over Messenger Rooms vind je in dit artikel. Wil je meer weten over hoe WhatsApp samenwerkt met andere Meta-bedrijven? Bekijk dan onze Servicevoorwaarden en ons Privacybeleid.