Informatie over de ingangsdatum van de update van januari 2021

Wat gebeurt er op de ingangsdatum?
Er worden op 15 mei geen accounts verwijderd uit WhatsApp en niemand zal functionaliteit verliezen naar aanleiding van deze update.
Wat gebeurt er na de ingangsdatum?
De meeste gebruikers hebben de update gelezen en geaccepteerd. Voor diegenen die de kans nog niet hebben gehad om dit te doen, blijven we een melding in WhatsApp tonen met meer informatie over de update en een herinnering om de update te lezen en te accepteren. We hebben momenteel geen plannen om deze herinneringen permanent te maken. Ook beperken deze de functionaliteit van de app niet.
Voor gebruikers die de update nog niet hebben geaccepteerd, worden tevens andere mogelijkheden geboden om dit direct in de app te doen. Bijvoorbeeld wanneer iemand zich opnieuw registreert voor WhatsApp of wanneer iemand voor het eerst een functie wil gebruiken die gerelateerd is aan deze update.
Je kunt je chatgeschiedenis exporteren op Android of iPhone, en een rapport downloaden van je account.
  • Je kunt zelf je chats exporteren of een rapport van je account downloaden. Heb je hulp nodig om het rapport van je account te downloaden of je account te verwijderen? Neem dan hier contact met ons op.
WhatsApp verwijdert je account niet als je de update niet accepteert.
  • Los van de update blijft ons bestaande beleid aangaande inactieve gebruikers van toepassing.
  • Als je je account wilt verwijderen op Android, iPhone, of KaiOS, hopen we dat je dit zult heroverwegen. Je account verwijderen kunnen we niet meer ongedaan maken omdat je berichtgeschiedenis wordt gewist, je wordt verwijderd uit al je WhatsApp-groepen en je WhatsApp-back-ups worden verwijderd.