De functies Laatst gezien en Online

De functies Laatst gezien en Online laten je zien wanneer je contacten voor het laatst gebruik hebben gemaakt van WhatsApp, of dat ze nu online zijn.
Als een contact online is, betekent dit dat je contact WhatsApp open heeft staan op de voorgrond van diens toestel en verbonden is met het internet. Dit betekent echter niet per definitie dat je contact je bericht heeft gelezen.
Laatst gezien verwijst naar het tijdstip waarop het contact WhatsApp voor het laatst heeft gebruikt. Met onze privacyinstellingen bepaal je zelf wie je Laatst gezien-melding kan zien. Je kunt de online-status van iemand mogelijk niet zien, tenzij diegene jou als contact heeft opgeslagen of je eerder een bericht heeft gestuurd. Je kunt in de instellingen niet aangeven wie je online-status mag zien.
Er zijn een aantal redenen waarom je de Laatst gezien-informatie van een contact mogelijk niet ziet:
  • Je contact heeft zijn/haar privacyinstellingen aangepast.
  • Je hebt in je privacyinstellingen de functie Laatst gezien niet beschikbaar gesteld. Als je jouw Laatst gezien niet beschikbaar stelt, kun je de Laatst gezien-informatie van andere contacten ook niet zien.
  • Je bent mogelijk geblokkeerd.
Relevante bronnen:
Info over privacyinstellingen: Android | iPhone