Informatie over het wisselen van telefoon

Je kunt overstappen naar hetzelfde type telefoon, bijvoorbeeld van Android naar Android, of naar een ander type telefoon, zoals van iPhone naar Android.
Overstappen naar hetzelfde type telefoon
Als je overstapt naar hetzelfde type telefoon is het wellicht mogelijk om je chatgeschiedenis over te zetten. Meer informatie over het overzetten van je chatgeschiedenis op Android of iPhone.
Overstappen naar een ander type telefoon
Als je overstapt naar een ander type telefoon:
  • Je behoudt je accountgegevens, inclusief je profielfoto, info, individuele chats, groepschats en instellingen.
  • Als je van een iPhone overstapt op een Android-apparaat of omgekeerd, kun je je chatgeschiedenis mee overzetten. Lees dit artikel voor de migratie van iPhone naar Android. Lees dit artikel voor de migratie van Android naar iPhone.
Je behoudt je telefoonnummer
Download WhatsApp op je nieuwe telefoon en registreer je telefoonnummer.
Je gebruikt een nieuw telefoonnummer
  • Download WhatsApp op je nieuwe telefoon en registreer je nieuwe telefoonnummer.
  • Verwijder het WhatsApp-account dat verbonden is aan je oude telefoonnummer.
Als je vergeet om het account te verwijderen dat aan je oude telefoonnummer gekoppeld is en je hebt geen toegang meer tot je oude telefoon, dan worden alle accountgegevens die gekoppeld zijn aan dat telefoonnummer verwijderd als de nieuwe eigenaar van je oude telefoonnummer WhatsApp na 45 dagen op een nieuwe telefoon activeert.
Belangrijk: Als je je oude telefoon weggeeft of terugbrengt naar je mobiele provider, vergeet dan niet om alle gegevens te wissen, inclusief de SD-kaart indien van toepassing. Dit zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot je persoonlijke gegevens zoals je WhatsApp-chatgeschiedenis, wanneer iemand anders je telefoon krijgt.