Informatie over end-to-end versleutelde back-up

De end-to-end versleuteling zorgt ervoor dat alleen jij en de persoon met wie je communiceert, kunnen lezen of beluisteren wat er is verzonden en niemand anders, zelfs WhatsApp niet. Met end-to-end versleutelde back-up voeg je diezelfde beschermingslaag toe aan je back-up op iCloud of Google Drive.
Wachtwoordbescherming
Als je een end-to-end versleutelde back-up maakt, worden je berichten en media opgeslagen in de cloud en beveiligd met een wachtwoord of 64-cijferige versleutelingscode. Je kunt je wachtwoord altijd wijzigen, zolang je je vorige wachtwoord of code nog bij de hand hebt.
Opmerking: Je kunt je back-up niet herstellen als je je WhatsApp-chats kwijtraakt en je wachtwoord of code bent vergeten. WhatsApp kan je wachtwoord niet opnieuw instellen of je back-up herstellen voor je.
End-to-end versleutelde back-up uitschakelen
Je kunt end-to-end versleutelde back-up uitschakelen door je wachtwoord of code te gebruiken, of door te verifiëren met je biometrische gegevens of apparaatpincode. Als je end-to-end versleutelde back-up uitschakelt, worden je berichten en media niet meer naar je back-up in de cloud geschreven, tenzij je dit hebt ingesteld.
Reservekopieën op apparaatniveau voor iPhone
Als je iCloud-reservekopieën hebt ingeschakeld voor je hele telefoon, wordt er ook een niet-versleutelde versie van je chatgeschiedenis bewaard in iCloud. Als je er zeker van wilt zijn dat je chats en media van WhatsApp met end-to-end versleuteling worden bewaard, schakel je iCloud-reservekopie uit op je apparaat.
Bekijk het privacybeleid van WhatsApp voor meer informatie over hoe we je gegevens verzamelen, verwerken en delen, waaronder je end-to-end versleutelde back-up.