Spraakberichten afspelen

Mac
Ontvangen spraakberichten worden automatisch gedownload in WhatsApp.
Bij ontvangen spraakberichten zie je het volgende:
  • Een groene microfoon
    microphone
    bij spraakberichten die je nog niet hebt afgespeeld.
  • Een blauwe microfoon
    microphone
    bij spraakberichten die je wel hebt afgespeeld.

Een spraakbericht afspelen

1. Klik op Afspelen
    play
    om naar spraakberichten te luisteren die je hebt verzonden of ontvangen.
  2. Luister naar het bericht.
    • Via de luidsprekers van je computer: speel het bericht af via de luidsprekers van je computer.
    • Via je koptelefoon: Spraakberichten worden via je koptelefoon afgespeeld, als deze is aangesloten.
  3. Als je een bericht afspeelt, kun je op het symbool 1x tikken om de afspeelsnelheid te verhogen naar 1,5x of 2x.
  4. Je kunt ook het volgende doen:
    • Klik en versleep de stip op de golfvorm en
    • Sleep deze naar de tijdstempel van het bericht dat je wilt afspelen.
  5. Spraakberichten blijven afspelen, ook als je naar een andere chat of groep gaat binnen WhatsApp.
    • Als je een spraakbericht afspeelt en de chat verlaat, verschijnt er links onderin je scherm een minispeler.
    • Je kunt het spraakbericht pauzeren, afspelen en sluiten, of teruggaan naar de oorspronkelijke chat.
Opmerking: Als je twee of meer spraakberichten na elkaar ontvangt, speelt WhatsApp ze automatisch op volgorde af wanneer je op Afspelen klikt. Om te voorkomen dat je spraakberichten op volgorde worden afgespeeld, klik je op de knop Pauzeren van het spraakbericht dat momenteel wordt afgespeeld.