Een spraakgesprek starten

Mac
Met spraakoproepen bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
Een spraakoproep starten
  1. Open de individuele chat met het contact waarmee je een spraakoproep wilt houden.
  2. Tik op
    voice call
    .
Of open WhatsApp en tik op het tabblad Gesprekken >
new call or group call
. Zoek het contact waarmee je een spraakoproep wilt starten en tik op
voice call
.
Een spraakoproep ontvangen
Als je telefoon vergrendeld is, krijg je een inkomend scherm met WhatsApp-audio... zodra iemand je belt. Je hebt dan de volgende opties:
  • Schuiven om de oproep te beantwoorden.
  • Tik op Stuur me een herinnering en selecteer of je Als ik wegga of Over 1 uur een herinnering wilt krijgen.
  • Weiger de oproep door twee keer op de startknop te drukken aan de zijkant van de iPhone.
Als je telefoon ontgrendeld is, krijg je een inkomend scherm met WhatsApp-audio... zodra iemand je belt. Je hebt dan de volgende opties:
  • Tik op Accepteer.
  • Tik op Weiger.
  • Tik op Stuur me een herinnering en selecteer of je Als ik wegga of Over 1 uur een herinnering wilt krijgen.
  • Tik op Bericht om de oproep met een berichtje te weigeren.
Opmerking: Je kunt je instellingen wijzigen om oproepen van onbekenden te dempen.
Schakelen tussen spraak- en video-oproepen
Van een spraakoproep overschakelen op een video-oproep
  1. Tijdens de spraakoproep tik je op
    group video call
    > Schakel over.
  2. Het contact waarmee je praat, krijgt de vraag om naar een video-oproep over te schakelen. Diegene kan de wissel accepteren of weigeren.
Van een video-oproep overschakelen op een spraakoproep
  1. Tik tijdens de video-oproep op
    video off
    . Degene met wie je in gesprek bent, ontvangt een melding.
  2. Als je contact de camera uitzet, schakelt de oproep over op een spraakoproep.
Opmerking:
  • Zorg dat jij en je contacten een sterke internetverbinding hebben als je groepsoproepen wilt starten of ontvangen.
  • De functie Spraakgesprekken is beschikbaar op iPhones met iOS 12 of nieuwer.
  • Je hebt via WhatsApp geen toegang tot alarmnummers, zoals 112. Voor noodgesprekken moet je andere communicatiemiddelen gebruiken.
Relevante bron: