Een spraakgesprek starten

Mac
Met spraakoproepen bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
Een spraakoproep plaatsen
  1. Open de individuele chat met het contact waarmee je een spraakoproep wilt houden.
  2. Tik op
    group voice call
    .
Of open WhatsApp en tik op het tabblad Oproepen >
group call or new call
. Zoek het contact waarmee je een spraakoproep wilt starten en tik op
group voice call
.
Een spraakoproep ontvangen
Als je telefoon is vergrendeld, krijg je een inkomend scherm met WhatsApp-spraakoproep zodra iemand je belt. Dan kun je het volgende doen:
  • Veeg omhoog
    swipe up to accept
    om de oproep te beantwoorden.
  • Veeg omhoog
    swipe up to decline
    om de oproep te weigeren.
  • Veeg omhoog
    android swipe up to reply
    om de oproep te weigeren met een snel antwoord.
Als je telefoon ontgrendeld is, zie je een pop-up Inkomende spraakoproep wanneer iemand je belt, waarin je kunt tikken op Weigeren of Beantwoorden.
Opmerking: Je kunt je instellingen wijzigen om oproepen van onbekenden te dempen.
Schakelen tussen spraak- en video-oproepen
Van een spraakoproep overschakelen op een video-oproep
  1. Tijdens de spraakoproep tik je op
    video call
    > OVERSCHAKELEN.
  2. Het contact dat je belt, krijgt de vraag om naar een video-oproep over te schakelen. Diegene kan de wissel accepteren of weigeren.
Van een video-oproep overschakelen op een spraakoproep
  1. Tik tijdens de video-oproep op
    video off
    . Degene met wie je in gesprek bent, ontvangt een melding.
  2. Als je contact de camera uitzet, schakelt de oproep over op een spraakoproep.
Opmerking:
  • Zorg dat jij en je contacten een sterke internetverbinding hebben als je groepsoproepen wilt starten of ontvangen.
  • Je hebt via WhatsApp geen toegang tot alarmnummers, zoals 112. Voor noodoproepen moet je alternatieve communicatiemiddelen gebruiken.
Relevante bron: