Kontakt letiltása és jelentése

Android
iPhone
KaiOS
A letiltással megakadályozhatod, hogy bizonyos kontaktjaid üzeneteket küldjenek neked vagy felhívjanak a WhatsAppon, valamint az állapotfrissítéseiket sem fogod látni. Ha úgy gondolod, hogy problémás tartalmat vagy spamet küldenek, jelentheted is őket.
Amennyiben úgy érzed, hogy te vagy bárki más közvetlen veszélyben van, vedd fel a kapcsolatot a helyi bűnüldöző szervvel.
Kontakt letiltása
  1. Nyisd meg a WhatsApp Beállítások > Adatvédelem > Letiltott > Új hozzáadása... menüpontját.
  2. Keresd meg a kontaktot, akit le szeretnél tiltani, majd koppints a nevére.
Megjegyzés:
  • Ha megváltoztatod a telefonszámodat, és ugyanazt a WhatsApp-fiókot használod, a letiltott kontaktok továbbra is letiltva maradnak. Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan módosíthatod a telefonszámodat.
    • Ha új WhatsApp-fiókot hozol létre, manuálisan újra le kell tiltanod ezeket a kontaktokat.
További lehetőségek egy kontakt letiltására:
  • Nyisd meg a csevegést a kontakttal, koppints a kontakt nevére, majd válaszd a Kontakt letiltása > Letiltás vagy a Kontakt jelentése > Jelentés és letiltás lehetőséget.
  • A Csevegések fülön húzd balra a csevegést, majd koppints a További > Kontakt adatai > Kontakt letiltása > Letiltás vagy a Kontakt jelentése > Jelentés és letiltás lehetőségre.
Ismeretlen szám letiltása
Az ismeretlen számok letiltásához a következő két lehetőség áll a rendelkezésedre:
  • Ha ez az első alkalom, hogy kapcsolatba léptek veled az adott telefonszámon, akkor nyisd meg a csevegést, és koppints a Letiltás > Letiltás lehetőségre.
  • Nyisd meg a csevegést az adott telefonszámmal, koppints a telefonszámra, majd a Kontakt letiltása > Letiltás vagy a Kontakt jelentése > Jelentés és letiltás lehetőségre.
Megjegyzés:
  • A Jelentés és letiltás opció letiltja és be is jelenti a telefonszámot.
  • A letiltott kontaktok a továbbiakban nem tudnak felhívni, és üzenetet sem küldhetnek neked.
  • A letiltott kontaktok nem láthatják az utolsó aktivitásod időpontját, azt, hogy elérhető vagy-e, az állapotfrissítéseidet, valamint a profilfotód módosításait.
  • Azáltal, hogy letiltasz valakit, a kontakt nem kerül törlésre a névjegyzékedből, és te sem leszel törölve a kontakt névjegyzékéből. A kontakt törléséhez a kontaktot a telefonod névjegyzékéből is törölnöd kell.
  • Amennyiben azért aggódsz, hogy egy letiltott kontakt megtudja, hogy letiltottad, olvasd el ezt a cikket.
Kontakt letiltásának feloldása
  1. Koppints a Beállítások > Adatvédelem > Letiltott lehetőségre.
  2. Csúsztasd el balra az ujjad a kontakt nevén.
    • Vagy koppints a Szerkesztés > piros mínusz jelre.
  3. Koppints a Letiltás feloldása lehetőségre.
További lehetőségek egy kontakt letiltásának feloldására:
  • Nyisd meg a csevegést a kontakttal, koppints a kontakt nevére, majd a Kontakt letiltásának feloldása lehetőségre.
  • A Csevegések lapon húzd balra a kontakttal folytatott csevegést, majd koppints a További > Kontakt adatai > Kontakt letiltásának feloldása lehetőségre.
Megjegyzés: ha feloldod egy kontakt letiltását, nem fogod megkapni azokat az üzeneteket, hívásokat és állapotfrissítéseket, amelyeket a kontakt a letiltás ideje alatt küldött neked.
Kontakt jelentése
  1. Nyiss meg egy csevegést a jelenteni kívánt felhasználóval.
  2. Koppints a kontakt nevére, majd a Kontakt jelentése lehetőségre.
  3. Koppints a Jelentés és letiltás lehetőségre.
Megjegyzés: a WhatsApp megkapja a legutolsó öt üzenetet, amelyeket a bejelentett felhasználó vagy csoport küldött neked, de erről ők nem fognak értesülni. A WhatsApp megkapja a bejelentett csoport vagy felhasználó azonosítóját, az üzenet küldésének időpontjára vonatkozó információkat, valamint az elküldött üzenet típusát (például kép, videó, szöveg stb.).
Egy üzenet nyomva tartásával is jelenthetsz egy fiókot.
  1. Tarts megérintve egy üzenetet. Nyisd meg a helyi menüt, és koppints a Jelentés lehetőségre.
  2. A bejelentés elküldése előtt egy megerősítő értesítés jelenik meg. Az adott felhasználót letilthatod és jelentheted is.
Egyszer megtekinthető fénykép vagy videó jelentése
  1. Nyisd meg az egyszer megtekinthető fényképet vagy videót.
  2. Koppints az alsó sarokban lévő További
    lehetőségre.
  3. Koppints a Kontakt jelentése lehetőségre.
Ha szeretnél többet megtudni az egyszeri megtekintés funkcióról, olvasd el ezt a cikket.
Ez választ ad a kérdésedre?
Igen
Nem.