Korte links maken

Met de WhatsApp Business-app kun je een korte link delen met klanten zodat ze direct met je kunnen chatten.
Als een klant een korte link opent op een apparaat met WhatsApp erop, opent er automatisch een beveiligde chat tussen jullie twee. Als de klant de korte link in een webbrowser opent, opent er een webpagina met je bedrijfsinformatie en je standaardbericht, als je dat hebt ingesteld. Vanaf daar kan de klant klikken op DOORGAAN NAAR CHATTEN om een chat met je te openen.
Opmerking: Als je er in je privacyinstellingen voor hebt gekozen je profielfoto te delen met Iedereen, verschijnt je profielfoto ook op de webpagina. Lees dit artikel voor meer informatie over het wijzigen van je privacyinstellingen.
Een korte link aanmaken
Er wordt automatisch een korte link voor je bedrijf gegenereerd wanneer je een account aanmaakt in de WhatsApp Business-app. Om toegang te krijgen tot deze korte link:
  1. Open de WhatsApp Business-app > Meer opties
    > Bedrijfstools.
  2. Tik op Korte link om de automatisch gegenereerde link te bekijken.
Zodra je de korte link hebt geopend, kun je het volgende doen:
  • Tik op
    om de korte link te kopiëren en deze ergens anders op je website of op andere Facebook-pagina's te plakken.
  • Tik op
    om deze link rechtstreeks naar je klanten te verzenden. Iedereen die toegang heeft tot de link kan een bericht naar je verzenden.
  • Tik op de schuifregelaar om een berichtsjabloon in te stellen voor klanten wanneer ze de korte link openen.
  • Tik op
    om je standaardbericht aan te maken en te bewerken.
Business-tip: Met een vooraf ingevuld standaardbericht kunnen klanten gemakkelijker contact opnemen met je bedrijf voor algemene of gerichte vragen.
Relevante bron:
Info over korte link op iPhone