Labels gebruiken

Labels helpen je je chats en berichten eenvoudig te ordenen en terug te vinden. Je kunt labels maken met verschillende kleuren of namen en ze toevoegen aan een volledige chat of aan bepaalde berichten in een chat.
Labels maken
  1. Open de WhatsApp Business-app > tik op Instellingen.
  2. Tik op Bedrijfstools > Label > Voeg nieuw label toe.
  3. Voer een labelnaam in > Tik op Bewaar.
Of tik op Chats en veeg omlaag op je scherm. Tik dan op Labels > Voeg nieuw label toe > voer de labelnaam in > tik op Bewaar.
Belangrijk: Je kunt maximaal 20 labels aanmaken.
Labels toepassen op een chat of bericht
  • Chat: Veeg naar links op de chat > tik op Meer > Label chat > selecteer de labels die je wilt toepassen.
  • Bericht: Tik en houd het bericht ingedrukt > tik op Label > selecteer de labels die je wilt toepassen.
Opmerking: Als je meerdere labels toepast op een chat, worden ze naast elkaar weergegeven. Als je meerdere labels toepast op een bericht, worden ze bovenop elkaar weergegeven.
Gelabelde inhoud vinden
  1. Tik op Chats > veeg omlaag > tik op Labels.
  2. Tik op een label.
Vanuit het scherm Chats kun je ook op de profielfoto van een klant of een groepsafbeelding tikken om alle labels te zien die aan die chat zijn gekoppeld.
Business-tip: Door labels voor chats te maken zoals Nieuwe klant of Terugkerende klant kun je de uitgavepatronen van je klanten bijhouden.
Labels beheren
Tik op Chats en veeg omlaag op je scherm. Tik dan op Labels. Je kunt de volgende wijzigingen maken:
  • Een label bewerken: Tik op een label > Bewerk.
  • De kleur van een label veranderen: Tik op een label > Bewerk > tik op Kleur
    > kies een kleur > tik op Bewaar.
  • Een label verwijderen: Tik op een label > Bewerk > Verwijder label > Verwijder.